NOVITETE

NOVITETE

ddr. Francka Premk

Čudež življenja

Z možem sva se dogovorila, da bova v primeru, da bo eden od naju prej odpoklican s sveta, še vedno ostala skupaj in se bova naprej razvijala. S fizično smrtjo ni nič končano. Telo zgori za ta svet, duhovna substanca, pravi jaz, ki zori in dozoreva, pa ostane.

Knjigi na pot

Obstajajo ljudje, ki so kot vulkani. In so kot ptice. Kot ginko.

Ni jih veliko, večinoma so se vpisali med umetnike, izumitelje, mislece, skratka za njimi svet več ni bil enak. Dostojevski, Shakespeare, Blake, Rumi, Hayam, Vivekananda, Yukteswar, Yogananda, Seyyed Hosein Nasr, Frithjof Schuon, Mozart, Beethoven, Dante, Kralj David, David Bohm, Nikola Tesla, Einstein, Platon, Aristotel, Michelangelo, Da Vinci, Ivana Orleanska, Barbara Celjska, Rudolf Steiner, Rabi Akiba, Maimonides, Bruno Gröning, Richard Bach, Saint-Éxupery …

Živijo tudi med nami. Ni jih veliko, ampak so.

So zelo drugačni od večine. Že po tem, da žarijo kot sonce na svojo okolico, ki se kopa v njihovih žarkih. Po tem, da nosijo težo številnih življenj in dogodkov, ki bi se brez njihove energije, molitve ali misli, zasukali drugače kot so se. Letalo bi padlo, ladja bi potonila, bratje bi se na smrt sprli, otrok bi umrl ali pa se ne bi nikoli rodil. Njihova energija, stopnja zavesti, je bila ključna, da so se dogodki obrnili. So kot vitezi, ki vedo, kaj je njihovo poslanstvo: kdo jih pošilja in s kakšnim namenom. Hodijo po strmejši, ožji poti in na poti opazijo zadnjega berača, pomagajo revni ženici, rešijo otroka pred nevarnostjo in se spoprijateljijo z vsakim. Kamor pridejo, ljudje postanejo boljši ljudje, ko odidejo, kolektivi razpadejo. Ne poznajo pohlepa, ljubosumja, škodoželjnosti, maščevalnosti – njih vodi poslanstvo, plemenitost, dobrota, nesebičnost, skromnost, hvaležnost in čistost srca. Vse življenje si prizadevajo za dobro človeštva in kozmosa – njim je tudi kamen svét.

Srečala sem na prste dveh rok takšnih ljudi, če ne štejem potnikov skozi čas, zapisanih in nezapisanih z imeni zgoraj. In to je velika sreča. In ni slučaj. Imela pa sem v svoji neposredni bližini dva človeka, ki sta me oblikovala v to, kar sem in kar bom. Očka in mami. Zelo drugačna od večine.

Hodila sta po poti znanja in modrosti in to skupaj, z neskončno ljubeznijo.

Njuno življenje je bil velik čudež in veliko majhnih čudežev skupaj. Vsak dan smo doživljali kot čudež – kot dar, ki ni samoumeven. Tudi pri nas, treh otrocih, sta razvijala notranji pogled – zavedanje, da je materialni svet samo ena od dveh sveč, ki jih judje prižgejo za šabat, druga predstavlja duhovni svet, svet, ki ga ne vidimo, pa je. Metafizični svet je, čeprav ga je razsvetljenstvo razglasilo za mrtvega, še vedno tam in se s fizičnim svetom še kako igra. Učila sta nas, da duh vlada telesu in da ima vse svoj globlji smisel. Da brez smeha in igrivosti ni božanskega diha. Da obstaja karmični zakon vzroka in posledice in da je črka na papirju zapisana dvojno. Življenje temelji na svetem, ki je vir vsega, kar je bilo, je in kar bo.

Knjigo bi bilo lažje pustiti v dnevniški obliki, ker so nekateri opisani dogodki na meji verjetnosti. Življenje je neverjetno, bolj kot najbolj neverjeten roman. Očka z drugega sveta pravi, da mora knjiga na pot. Da pomaga tebi. Naj bo tako.

Čestitam, mami, za pogum, ki ga s Čudežem življenja daješ bralki ali bralcu, da ta čudež sprejme in ga živi.

dr. Eva Premk Bogataj

NAROČILO KNJIGE

CENA: 24,80€

Poštnina je brezplačna, če kupnino nakažete na TRR. V primeru, da želite plačati po povzetju so stroški poštnine 1,60€.

Plačilo na TRR račun: SI56 07000-0001668296, Domus LITISIA, Podlubnik 11, 4220 Škofja Loka.

DALE E. BREDESEN, dr. med.

ADIJO, ALZHEIMERPrvi program za preprečevanje in zdravljenje kognitivnega upada

Knjiga je svetovna uspešnica ameriškega avtorja, zdravnika in raziskovalca, profesorja in ustanovnega predsednika Buck Institute in profesorja na UCLA.

Pohvale iz knjige:

»Knjiga ADIJO, ALZHEIMER  je veličastno delo. Dr. Bredesen postavi to uničujočo bolezen v povsem novo luč. Naenkrat ni več skrivnosten in nerazumljiv proces, ampak jo je mogoče preprečiti in – da, prav zares – tudi zdraviti.«

DAVID PEARLMUTTER, dr. med., avtor uspešnic Požgani možgani in Zdravi možgani

»ADIJO, ALZHEIMER  je fenomenalna knjiga o izjemno navdušujočih raziskavah dr. Bredesena, s katerimi se je lotil razreševanja najbolj pereče zdravstvene težave našega časa. Pomaga nam razumeti kompleksno in pogubno bolezen, obenem pa je načrt, s katerim jo lahko že spočetka preprečimo. To knjigo morate prebrati. Dr. Dale Bredesen je z raziskavami bržkone najvplivnejše bolezni naše dobe resnično spremenil naš pogled na vse kronične bolezni. To delo je mojstrovina.«

dr. RANGAN CHATTERJEE, dr. med., član britanskega Kraljevega združenja zdravnikov družinske medicine

Iz knjige …

NAROČILO KNJIGE

CENA: 28,40€

Poštnina je brezplačna, če kupnino nakažete na TRR. V primeru, da želite plačati po povzetju so stroški poštnine 1,60€.

Plačilo na TRR račun: SI56 07000-0001668296, Domus LITISIA, Podlubnik 11, 4220 Škofja Loka.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Preberi več